De beste films en documentaires over sport

2 min read

Ozark seizoen 3 - Check.

De Sopranos herbekeken - Check

Tiger King - weet je nog toen dat een ding was?

Ok, het is een lange lockdown geweest, dus als je het gevoel hebt dat je klaar bent met Netflix, zozeer zelfs dat je bent overgegaan op herhalingen van Friends, laat ons je dan de top aanbevolen films en documentaires over sport geven om je een beetje inspiratie en ambitie bij te brengen voor als we weer terug zijn in de volledige sportwereld.

De Klassiekers

1. Herinner de Titanen

De film die altijd genoemd wordt als we mensen vragen wat hun favoriete film over sport is. Met de legendarische Denzel Washington, volgt de film het verhaal van een nieuw aangestelde Afro-Amerikaanse coach die het team van de middelbare school traint tijdens hun eerste seizoen als een raciaal geïntegreerd team. Alleen al voor de motiverende toespraken is dit een aanrader. Oh, en het is een waargebeurd verhaal.

Leuk weetje: Nadat Boaz Yakin was ingehuurd als regisseur, kwam producent Jerry Bruckheimer erachter dat hij niets van American football wist. Hij regelde voor Yakin een voetbalkamp, waar hij in twee weken tijd genoeg informatie oppikte om daarna weer op volle toeren te kunnen draaien!2. Moneyball

Brad Pitt, wiskunde en honkbal met een budget. Niet de meest sexy verkoop, maar deze film is volgens Rotten Tomatoes "voor iedereen die er ooit van heeft gedroomd om het tegen het systeem op te nemen".

Gedwongen om zijn honkbalteam, de Oakland As, op te bouwen met een krap budget, wendt manager Billy Beane zich tot een wiskundige om hem te helpen met het kiezen en binnenhalen van spelers uit de kelder. De film neemt je mee achter de schermen van de professionele sportwereld, waar het leven iets minder glamoureus en veel meer moordend is.

Voor iedereen die de muren beklimt

3. De dageraadmuur

Als klimmen je passie is, heb je dit waarschijnlijk al gezien, maar niet-klimmers zullen het ook geweldig vinden. Een documentaire van Red Bull volgt de Amerikaanse rotsklimmers Tommy Caldwell en Kevin Jorgeson tijdens hun poging om de 915 meter hoge Dawn Wall van El Capitan in Yosemite National Park vrij te beklimmen. Na 6 jaar van methodisch plannen van hun prestatie, heeft hun poging de wereld aan het kijken gekregen. Het duo heeft wekenlang op de loodrechte klif geleefd en alleen al het kijken ernaar geeft je het vertrouwen om al je huidige uitdagingen aan te gaan

dit artikel delen
Welkom op onze blog
Aenean eu leo quam. Pellentesque ornare sem lacinia quam venenatis vestibulum. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Curabitur blandit tempus porttitor. Maecenas faucibus mollis interdum.
Zoeken op