Een snackpauze met...Sophie Grace Holmes

6 min read

Toen ze vier maanden oud was, kreeg Sophie de diagnose Cystic Fibrosis en kreeg ze te horen dat ze waarschijnlijk niet ouder zou worden dan 16 jaar. Nu is ze 29 en heeft ze haar leven lang bewezen dat die voorspelling niet klopte, door een combinatie van haar liefde voor fitness en een gezonde, evenwichtige levensstijl. We spraken met Sophie om meer te weten te komen over haar leven dat elke dag Cystic Fibrosis versloeg en haar houding om het beste uit het leven te halen.

 

Vertel ons over jezelf en hoe je op dit punt in je leven bent gekomen

Mijn naam is Sophie Grace Holmes, ik ben 29 jaar oud en ik ben een Personal Trainer en Online Coach die leeft met Cystic Fibrosis. Ik ben een gesponsorde Under Armour-atleet en studeer ook voor voedingscoach. Ik train al sinds ik kan lopen – vol energie en zin om te gaan. Toen ik 4 maanden oud was, werd bij mij de levensbedreigende longziekte Cystic Fibrosis vastgesteld, omdat ik te horen kreeg dat ik niet ouder zou worden dan 16 jaar. Dit gaf me de moed om het leven op mijn eigen voorwaarden te leven, mijn eigen avontuur in het leven te vinden en mezelf te pushen om veel dingen te bereiken die onmogelijk werden geacht.

 

Welke impact heeft Cystic Fibrosis op uw leven gehad?

Zonder Cystic Fibrosis zou ik niet zijn wie ik nu ben of de drive hebben om niet alleen te overleven, maar ook te gedijen en dingen te bereiken die groter zijn dan wie dan ook, zelfs ik, me ooit zou kunnen voorstellen. Het heeft me zoveel avonturen over de hele wereld en geweldige ervaringen opgeleverd, simpelweg omdat het me ertoe heeft aangezet om mijn passies na te jagen en dingen te bereiken die mensen met Cystic Fibrosis nog nooit eerder hebben gedaan. Het heeft me een unieke kijk op het leven gegeven en de moed en het vertrouwen om het leven op mijn eigen voorwaarden te leven! Ik ben dankbaar omdat het me er zeker toe heeft aangezet om goed te leven, en groot zonder angst.

 

Wat was tot nu toe het moeilijkste aan je reis?

Cystic Fibrosis is moeilijk, maar al het beste is moeilijk. Toen ik 19 was en nog 2 jaar te leven kreeg, was dat het moment dat ik besloot om mijn leven met beide handen te grijpen en nooit meer achterom te kijken, en durfde te dromen en te handelen naar grote doelen. Ik denk dat het moeilijkste is dat velen geloofden dat de prestaties waar ik naar streefde nooit zouden gebeuren vanwege Cystic Fibrosis, van dokters tot vrienden en familie. Maar ik geloofde zo sterk in mezelf en dit was eigenlijk een drijfveer.- Ze hadden uiteindelijk geen andere keus dan mijn grootste supporters te worden! Ik wil het mogelijke laten zien, de kansen trotseren en anderen hoop geven in tijden van tegenspoed.

 

Wat is tot nu toe je grootste prestatie geweest?

Dit is een moeilijke!! In de afgelopen 8 jaar heb ik veel bergen beklommen, zoals de Kilimanjaro, de Mont Blanc, Grand Paradiso en de Himalaya. Ik heb ook een Ultra Marathon van 100 km voltooid; werd 3e in een Paddleboard-race van 80 mijl over de Golfstroom van de Bahama's naar West Palm Beach, Florida en een Ultra Bike-race van 1000 mijl van Lands End, Cornwall naar John O'Groats. Meer recentelijk, vanwege Covid-19 waardoor mijn Ironman werd uitgesteld, heb ik 2/3 ervan vanuit mijn huis voltooid - 180 km Turbo en 842 ronden van mijn voortuin!

Ik geloof dat fitness niet alleen mijn leven heeft gered, maar me ook meer heeft gegeven dan iemand echt op prijs stelt: mentale kracht en mentale weerbaarheid. De reden dat ik Endurance doe, is vanwege wat je krijgt als je midden in de race zit en je een beetje dieper moet graven om gewoon de ene voet voor de andere te zetten. Je ontdekt wie je bent, wat je uit het leven wilt halen en, belangrijker nog, waartoe je in staat bent. Ik ben gepassioneerd door prestaties en wat ons lichaam kan doen als we gewoon besluiten onszelf te blijven pushen.

Maar als ik zou zeggen welke mijn favoriet tot nu toe was, zou het de Paddleboard-race zijn omdat het zo ver buiten mijn comfortzone lag en alles wat ik ooit eerder had gedaan, en ik zal die zonsopgang midden in de nacht nooit vergeten de oceaan!

 

 

Wat is je favoriete type training of oefening?

Dit is moeilijk, er zijn er zoveel, maar als ik het zou beperken, zou ik zeggen dat ik dol ben op open water zwemmen. Ik ben er relatief nieuw in, dus ik kan niet wachten om de wereld op deze manier te kunnen verkennen, aangezien ik van de oceaan hou. Ik geniet er ook erg van om op de fiets te stappen, vooral met vrienden, maar er gaat niets boven een goede tilsessie, Metcon of een AMRAP-stijl die je echt uit je comfort duwt - die me allemaal helpen trainen voor de grote duurevenementen van Ironmans tot CrossFit.

 

Waar haal je de motivatie vandaan om door te gaan?

Trainen is voor mij wat me gezond houdt, dus zolang ik kan blijven bewegen, blijf ik trainen en kijken wat mijn lichaam kan. Ik ben een groot voorstander van het stellen van grote doelen, doelen zo groot dat ze je bang maken om je gedrag te veranderen, zodat je vooruitgang boekt en mijlpalen bereikt. Ik gedijt goed bij het leunen op ongemak en pushen om doelen te bereiken die ik nog niet kan bereiken. Mijn grootste angst is spijt, en dit komt meestal voort uit een excuus en dus is de regel die ik in mijn hoofd houd: 'De excuses die je vandaag verzint, zullen de spijt zijn die je aan het einde van je leven zult hebben.'

Voor mij wil ik zeker weten dat ik er alles aan heb gedaan, vooral voor mijn lichaam. Ik plan mijn weken in op zondag en weet zo precies wat mijn dagen inhouden, dan heb ik genoeg tijd voor alles wat ik wil doen. De reden waarom ik zo vastberaden en wilskrachtig ben, is omdat ik op mijn 19e nog 2 jaar te leven kreeg. Ik wilde er niet alleen voor zorgen dat ik er alles aan deed om hier lang te blijven, maar ook om wat geweldige dingen. 10 jaar later ben ik fitter en sterker dan ooit.

 

 

 

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Het beste advies dat ik ooit heb gekregen, is om nooit te stoppen met geloven in wie je bent en wat je wilt in dit leven. Ik heb een leven geleid waarin mij is verteld dat ik niets zou bereiken of zelfs ouder dan 16 zou worden, maar nu ik bijna 29 ben, heb ik een ongelooflijk leven, vol ongelooflijke verhalen en heb ik een aantal ongelooflijke mensen ontmoet. Ook 'Heb de moed om je eigen avontuur in het leven te zoeken en te leven op jouw voorwaarden' - de gelukkigste momenten in mijn leven zijn wanneer ik me overgeef aan ongemak, zoals halverwege een race of een bergbeklimming, want dat is echt waar je verbinding maakt en vindt uit wie je bent, wat je wilt in het leven en je eigen persoonlijke capaciteiten.

 

Wat zijn jouw doelen voor de toekomst?

Oh dit is de vraag!! JA! Ik ben altijd op zoek naar mijn volgende uitdaging en avontuur! Vanwege Covid-19 zijn mijn races allemaal uitgesteld tot 2021. Volgend jaar plan ik mijn eigen uitdaging, evenals een potentiële 250 km Ultra-marathon, 10 km Marathon Swim, Half Ironman, Full Ironman, maar mij kennende weet ik zeker dat er zal zijn meer! Dit alles naast het doorontwikkelen van mijn fitness app en het werken met merken!

 

Wat is de belangrijkste boodschap die je wilt overbrengen aan je volgers en community?

Je kunt echt alles bereiken waar je je zinnen op zet. Heb de moed om groots te dromen en doelen te plannen die zo groot zijn dat ze je de stuipen op het lijf jagen. Geloof zo sterk in jezelf dat de wereld geen andere keus heeft dan ook te geloven. En leer net zoveel van falen te houden als van winnen, want dan zul je nooit falen, leer alleen en laat je dan ofwel op betere paden leiden, of sta op en probeer het opnieuw. En tot slot, laat excuses nooit in spijt veranderen - leef elke dag trouw aan wie je bent en wees trots op wie je bent. Het krachtigste wat je kunt zijn, is jezelf en dat kan niemand je afnemen!

dit artikel delen
Welkom op onze blog
Aenean eu leo quam. Pellentesque ornare sem lacinia quam venenatis vestibulum. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Curabitur blandit tempus porttitor. Maecenas faucibus mollis interdum.
Zoeken op